Biljarttraditie
   WELKOM   HISTORIE    INFO    PRODUCTEN    AANBIEDINGEN    ONDERHOUD    WEBSHOP  SPONSORING    ROUTE PLANNER    CONTACT 
Historie


 

Historie

De grondlegger van ons bedrijf, A.J.R. (Ab) ten Kate is in de jaren zeventig en tachtig een succesvol ondernemer te Bergambacht. Zijn transportbedrijf Ten Kate - Bergambacht is een begrip in de regio en als hij in de beginjaren 80 wegens gezondheidsproblemen de bedrijfsactiviteiten binnen het transportbedrijf beëindigd ontstaat het idee om van zijn hobby zijn werk te maken.

Biljarten is nog steeds zijn grote hobby en de belangstelling voor de techniek rondom het biljart en de keu groeit naarmate hij daar meer tijd voor krijgt.

In de uitbouw van zijn toenmalige woning aan de Kerksingel te Bergambacht begint hij een klein winkeltje en in de opslagloods een werkplaatsje voor het repareren van biljartkeuen. Menigeen heeft daar, wachtend op de keureparatie aan de koffie gezeten, natuurlijk vers gezet door zijn echtgenote Annie. 

Van het een komt het ander en na wat experimenteren met een oud biljartlaken werd het eerste laken op de caramboletafel "gelegd". Mede door zijn privé-contacten binnen de biljartwereld had Ab al snel bijna een dagtaak aan alles wat met biljarten en poolbiljarten te maken had. Inmiddels was het assortiment in het winkeltje uitgebreid met dart-artikelen en decoratiemateriaal. Ook werd een deel van de opslagloods ingericht als showroom voor biljarttafels en de handel in nieuwe en gebruikte biljarts groeide gestaag.

Mede door de goede reputatie is Handelsonderneming Ten Kate ondertussen in de hele Krimpenerwaard en daarbuiten een begrip geworden.

Mijn eerste bezoek aan de toenmalige firma zal ongeveer eind jaren tachtig zijn geweest. De goede service en adviezen maakten mij tot een trouwe klant van huize Ten Kate. Toen ik medio 1999 Ab het verzoek deed om een mooie oude caramboletafel voor mij op te zoeken en te restaureren gaf ik hem daarbij aan er niet te veel haast mee te maken omdat ik thuis eerst nog wat aanpassingen en ruimte moest maken. Ab zei me toen dat ik toch wel wat haast moest maken omdat hij "deze eeuw nog zou uitwerken en er dan mee wilde stoppen". Omdat hij geen directe opvolging binnen zijn familie had bood hij mij aan de zaak te kunnen overnemen en te kunnen voortzetten.
Na twee avonden overleg en brainstormen waren we er uit en het huidige Ten Kate-Winters, Biljarttraditie had zijn oorsprong gevonden. In de laatste week van 1999 vond de verhuizing plaats naar de huidige locatie op het ITC-bedrijventerrein te Hazerswoude. Alle activiteiten werden voortgezet en uitgebreid.

Na zes jaar van ondersteuning, overdracht van knowhow en kennis van gespecialiseerde restauratie- en reparatietechnieken was de tijd aangebroken dat Ab het spreekwoordelijke (biljart)stokje definitief doorgaf. Met ingang van 1 januari 2006 is Ab meer en meer vanachter de coulissen de zaak met zijn deskundige adviezen gaan ondersteunen en als een commissaris de directie en medewerkers gaan adviseren.

 

Per 1 januari 2010 bestaat TKW, Biljarttraditie precies 10 jaar. Ruim vier jaar geleden zijn wij verhuisd naar een ruimere locatie met een groter atelier en showroom waar wij ons assortiment hebben uitgebreid. U kunt ook bij ons terecht voor dartartikelen, sportprijzen en het graveren daarvan. Ook kunnen wij graveren in hout, leer, glas, kunststof, kurk en rvs.

Harry Winters.


Zijde 276- 2771 EW- Boskoop - Tel. 0172-232184
Copyright © Interforce. All rights reserved.